rebeka_ff.jpg

kép: Járdány Bence

Szabó Rebeka vagyok, a Párbeszéd Magyarországért (PM) alapító tagja, országgyűlési képviselő, agrárpolitikus, biológus

Friss topikok

Óra indul! -tegnapi, Fidesz-székház előtti Együtt 2014-PM tüntetésen elmondott beszédem

2013.07.02. 11:23 Szabó Rebeka

Mint hallották, a mai tüntetésünk egyik apropója az volt, hogy Áder János aláírta a földtörvényt. Azt a földtörvényt, amelyet szabálytalanul fogadott el a kétharmados többség, és amely bebetonozza az igazságtalanul és visszaéléseken keresztül földhöz jutott Fidesz-közeli új földesurak pozícióját.

Éppen ezért a földtörvény nem csupán pár ezer gazda ügye! Nem csak azon honfitársaink érdeke, akik évek óta várnak arra, hogy ne csak napszámba menjenek el reggelente, hogy ne koldus módjára fizessék őket. Nemcsak azon gazdák ügye, akik a sok hazug ígéret után végre valóban a saját falujuk határában, önállóan szeretnének gazdálkodni. Hanem mindannyiunk ügye. A földtörvény ugyanis arról szól, hogy évtizedek után végre képesek lesznek-e vidéki családok tízezrei kitörni a reménytelenségből, és arról is, hogy az asztalainkra jut-e biztonságos élelem. Mert a vidéki emberek megélhetése és generációk élelmiszerellátása nem lehet oligarcha-felségterület.

Szeretnék elmondani önöknek egy történetet. Közel egy éve ismerkedtem meg Tomival, pontosabban Tomi gazdával. Egy 12 éves bábonymegyeri kisfiúról van szó. Tomi első találkozásunkkor körbe vezetett az udvarukban, megmutatta az állatokat, melyiknek hogyan kell gondját viselni, elmesélte, hogy traktorversenyen indul, és hosszasan beszélt a földművelésről, a gazdálkodásról, az álmairól. Mert Tomi nem „csak” Tomi, hanem Tomi gazda. Az ő álma, hogy gazdálkodó lesz.

Családja viszont egyike azoknak, akiket a maffiakormány fenyeget és üldöz. Holott nem tettek mást, mint a kritériumoknak megfelelve, állami földre pályáztak, a saját falujuk határában. Tomi gazda álmait írták bele abba a pályázatba. Nem megye nagyságú földekre pályáztak, nem uradalmakat akartak, hanem csak éppen annyit, hogy elkezdhessék a gazdálkodást, hogy a gyerek elindulhasson az életben.

De nem nyertek. Ők sem nyertek. Első körben nem is hirdettek nyertest, az összes földet kényszerhasználatba adták a falu hírhedt nagybirtokosának. Később kiderült, Tomiéknak a hivatalos eredmény szerint sem jár egy hektárnyi föld sem, viszont mivel kiálltak az igazukért, hatósági zaklatást és pert kaptak a nyakukba a maffiakormánytól.

Tomi esete sajnos nem kivétel. Ma ez történik Magyarországon, ma ezt jelenti a földügy. Felcsúti birodalomépítést kisvasúttal, a polgármester Mészáros Lőrinc helytartóságát a miniszterelnöki uradalomban, családi gazdaság helyett oligarchákat, a falusi emberek álma helyett a haverok érvényesülését. 

A Nagy Magyar Földrablás szóvivői Fazekas Sándor és Budai Gyula, asszisztál hozzá a kétharmad.  Eszközük a cinizmus, a hazugság és a megvezetés. Nem érdekli őket Tomi, nem érdeklik őket azok az emberek, akiknek a föld megélhetés, akiknek a gazdálkodás a jövő.

Mi, az Együtt 2014 - PM Szövetség viszont Tomi pártján vagyunk. Azok pártján vagyunk, akiknek Magyarország nem zsákmány és nem vadászterület. Akiknek a haza nem szlogen, hanem az élet. Akiknek a másik ember joga, a saját biztonságának garanciája. Akik a másik emberben barátot és munkatársat ismernek fel, akik nem elveszik, hanem kölcsönadják a szerszámot. Mi azoknak a pártján vagyunk, és azokat képviseljük, akiknek a föld nem pénzköteg és bankszámlaszám, hanem az otthonuk és a táj, amiben élnek.

Mi Tomival vagyunk. Mert Tomi már most felkészült és boldogulni akar. Ő a jövő. Nem tudja és soha ne is tudja meg, ki az a Simicska Lajos. Nem tudja, hogyan kerül édesapja a Magyar Nemzet címlapjára. Neki nem telefonszáma van Bayer Zsolthoz, hanem álmai és elszántsága. Az ő családja nem cserélgeti luxusautóit, mint Habony Árpád, a miniszterelnök „munkanélküli” főtanácsadója, és neki a komondor nem az erőszak alibije, hanem társ az állatok őrzésében.

Nekünk Tomiért és a többi kisemmizett, becsapott gazdálkodóért kell küzdenünk, és azért a több millió honfitársunkért, akiknek jövőjét és reményét veszi el az Orbán-Simicska rezsim. Akik elfáradtak és erőre várnak. Akiknek nekünk kell megadni azt a büszkeséget, amely mindenkinek jár. Mert senkire nem igaz, hogy annyit ér, amennyije van.

Ezt az orbáni törvényt el kell törölnünk! A Fidesz büntetőpolitikájának, a szegények és kiszolgáltatottak üldözésének véget kell vetnünk! Mindent kell akarnunk, mert senki nem szabad ott, ahol nem szabad mindenki. Aki ma kibúvót keres, aki ma nem fogadja el az együttműködést, aki nem akar megegyezni, akinek fontosabb, ki ül a kormánynál, minthogy az autó haladjon, az az orbáni rezsim már lejárt szavatossági idejét hosszabbítja meg.  

Nekünk Tomi, több százezer gyerek és reménykedő szüleik az elsők! Nekik kell garanciát adnunk, értük fogunk össze úgy, hogy biztos legyen a győzelem.

Most az ellenzék ideje jött el. Össze kell fogni és együtt kell működni. Meg kell találni a korszakváltás kulcsát, és közösen kell használnunk. Ezért vagyunk ma itt, kevesebb, mint egy évvel a kormányváltás előtt.

Óra indul!

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalunkhoz és kövesd későbbi bejegyzéseinket is:
· 1 trackback

Címkék: földtörvény Közgép Tomi Fazekas Sándor maffiakormányzás


Itt lehet kommentálni:

A bejegyzés trackback címe:

https://szaborebeka.blog.hu/api/trackback/id/tr595387483

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.02. 11:58:34

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása