rebeka_ff.jpg

kép: Járdány Bence

Szabó Rebeka vagyok, a Párbeszéd Magyarországért (PM) alapító tagja, országgyűlési képviselő, agrárpolitikus, biológus

Friss topikok

Figyelem! Nyugalom megzavarására alkalmas fideszesek!

2014.02.08. 09:55 Szabó Rebeka

Ilyenek ők, így szavaznak ők. Szavaznak, de fogalmuk sincs miről. Figyelem: az alábbi felvétel (köszönet a hvg.hu-nak) a nyugalom megzavarására alkalmas, idegrendszert próbáló. Kérem, aki úgy érzi, hogy becsapták, eladósították, megalázták, inkább ne nézze meg, és ne a monitoron töltse ki jogos haragját!

Nekik inkább összefoglalom a tartalmat röviden:

Wittner Mária (Fidesz) azért szavazza meg a paksi új blokkok megépítését, mert „ennél tisztább áram” nem is lehet. Nem várom el tőle, hogy energetikai szakirodalmat olvasson, csak azt, hogy megkérdezze párttársait: biztos, hogy megéri 3000 milliárdot az állampolgárok megkérdezése nélkül és nulla háttéradat ismeretében felvenni? De övé az egyik legabszurdabb, önmagának teljesen ellentmondó „érv” is, amit azért írok le, mert sokan használják: „Laikus emberek szavazzanak az atomreaktorról? Ez nevetséges” mondja felháborodva Wittner Mária. Mikor az újságíró megjegyzi: „Ön is laikus”, a válasz kis kerülő után: „megszavazom, és kész”. Na ja. Paks szerintük „nem az emberekre tartozik.”

Daher Pierre szinte alig válaszol. Egyike azon fideszes képviselőknek, akiket még egyszer nem hallottunk újságírói kérdésre három szavasnál hosszabb mondatot válaszolni, aki akkor nem gyáva, amikor nőket kell fenyegetni, de amikor a véleményét kérdezik, akkor persze menekül. Az ülésteremben sem hangosabb: a négyéves ciklusban összesen NÉGY darab felszólalása volt (összehasonlításképpen nekem 236).

Révész Máriusz rohan, lohol, mintha dolga lenne. Van is: eladósítani egy országot.

Lukács Tamás KDNP-s szerint Paks ügye olyan szakpolitikai kérdés, hogy nem tudnak az emberek dönteni róla. Persze, szerinte az egészségügy átalakítása nem annyira bonyolult szakpolitikai kérdés, arról lehetett népszavazást tartani (vö. 300 forintos vizitdíj). A legszebb, amikor azt mondja, hogy kedveli ő az újságírókat, ha azok próbálják őt követni. Hát, ahova ő ezzel a megszólalásával lemegy, oda nehéz is lenne követni, jobb fent maradni a fényben. Láthatóan fogalma nincs, mi ez az egész paksi biznisz. Annyi maradt, hogy örülök, hogy nem a közelében ülök. 

Simicskó István hallgatásából úgy ítélem meg, hogy már a kérdést sem érti. Cinikus mosolya helyette beszél: Micsoda? Népszavazás? Hogyan? Ne vicceljen már!

Illés Zoltán államtitkár, na, ő aztán a csúcs, a politikai szóhajtogatásban. Szabó Tímea tegnapi Illés személyiségére vonatkozó tényfeltárásához nincs is mit hozzátenni, önmagáért beszél. Illésnek nem csak a memóriája rossz, hanem hitelesség dolgában sem komolyan vehető ember. A Fidesz belső diktatúrájának behódoló, beosztottait továbbterrorizáló, közben önmagával is meghasonlott tisztviselő szomorú példája.

Rubovszky György KDNP-s „piócának” nevezi a HVG-újságíróját. Hiába, ő így szereti a sajtószabadságot, a nyilvánosságot. Egy kötelességét nem tudó ember kőkorszaki világnézete ez. Persze, nyilván ő is ahhoz van szokva, hogy előre megkapja a kérdéseket, amelyekből „csak” Paks, Simicska, Mészáros Lőrinc, egykulcsos adó következményei, elszálló forint, lenyúlt közbeszerzések, rekord mértékű gyermekszegénység és ehhez hasonlók hiányoznak. Rubovszkyból pedig mindannak képessége, hogy válaszoljon a nyílt kérdésekre.

Itt van a teljes, eladósodást megszavazó, politikai atomtámadók listája, Ágh Pétertől kezdve Szűcs Lajoson át egészen a független, nőverő Balogh Józsefig. Utóbbi újra hazatalált, újra együtt, úgy, mint rég, úgy, mint mindig.

De már nem sokáig. Viszont ehhez az is kell, hogy mi lépjünk, váltsuk le a kormányt, és akadályozzuk meg Paks bővítését, ennek következő lépéseként, hétfőn este 6 órára, tüntetést szervezünk a Sándor-palota elé, a várba. gyertek el, hívjátok meg az ismerőseiteket! Az esemény facebook lapja: 
https://www.facebook.com/events/271408096358867

paks_szavazas.jpg(kép forrása: Greenpeace.hu)

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalunkhoz és kövesd későbbi bejegyzéseinket is:
· 2 trackback

Címkék: népszavazás Paks fideszes képviselő


Itt lehet kommentálni:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.