rebeka_ff.jpg

kép: Járdány Bence

Szabó Rebeka vagyok, a Párbeszéd Magyarországért (PM) alapító tagja, országgyűlési képviselő, agrárpolitikus, biológus

Friss topikok

Amikor Kövér László azt hiszi…

2013.08.06. 13:40 Szabó Rebeka

Kövér László politikai önérzete és maffiakormány-védő kompetenciája újra élesedett: mint az talán már köztudott, az új házirend értelmében nem lehet majd enni, inni, földre ülni, tiltakozni és tüntetni a parlamentben. És még egy-két finoman hangolt pont, amely arról szól, hogyan maradjon az üléstermen kívül a transzparens, a tiltakozó tábla, ésatöbbi. Egy újabb lex PM. Ha már ugyanis pénzbírságokkal nem tudja rábírni a PM-eseket arra Kövér, hogy befejezzük „tényfeltáró” tiltakozásunkat a Ház falain belül, akkor jogszabályba foglalja a kövéri rendet. A házelnök és csapata szerint a rend szinonimája az, hogy senki egy szót nem szól arról, hogy gazdák elől elrabolják a földeket, hogy a Közgép szénné nyeri magát lassan már olyan közbeszerzéseken is, amelyeken el sem indul, hogy trafikmaffiázás folyik városról városra, hogy Polt Péter ügyészsége rosszabb, mint egy bábszínház. Pedig, sajnos így van: lopnak, csalnak, hazudnak. És pont.

Kövér a parlamenti nyári szünet alatt sem azon törte a fejét, hogyan lehetne visszajönni a hatalommániás stadionépítkezésekből, a sorozatos korrupciós botrányokból, hogyan lehetne a demokratikus parlamenti vitáknak legalább a látszatát visszahozni, hanem hogy regulázza az ellenzéket. Nem fog menni. A PM nem adja fel azt az elvet, hogy az Országház a népképviselet, az állampolgárok képviseletének helyszíne, nem pedig a maffiakormányzás és a percenként 6000 forintot kereső Simicska Lajosé. Hiába izmozik szigorral, ilyesmivel bennünket nem lehet megállítani. Úgyis mondhatnám: gyenge kísérlet, egyes, leülhet. Egy hatalom, amely gyógyíthatatlan módon fél a nyilvánosságtól, remeg a kontroll intézményétől, egy általuk kiüresített és romba döntött parlamenti tekintélyt akar helyre állítani azzal, hogy a hazugság és lopás leleplezésére értelmetlen fegyelmezéssel válaszol.

A magunk részéről csak annyit mondhatok, hogy ezért az új „házirendért” kár volt megnyitni a szövegszerkesztő programot. 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalunkhoz és kövesd későbbi bejegyzéseinket is:
· 1 trackback

Címkék: házszabály Kövér László Simicska Lajos maffiakormányzás


Itt lehet kommentálni:

A bejegyzés trackback címe:

https://szaborebeka.blog.hu/api/trackback/id/tr885447563

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amikor Kövér László azt hiszi… 2013.08.06. 15:00:03

A magunk részéről csak annyit mondhatok, hogy ezért az új „házirendért” kár volt megnyitni a szövegszerkesztési programot.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása