rebeka_ff.jpg

kép: Járdány Bence

Szabó Rebeka vagyok, a Párbeszéd Magyarországért (PM) alapító tagja, országgyűlési képviselő, agrárpolitikus, biológus

Friss topikok

Embert barátjáról, Szűcs Lajost Bayer Zsoltról?

2014.03.12. 08:56 Szabó Rebeka

„Olyan embernek nincs helye egy közösségben, aki emberek egy csoportját állatnak tartja” – nyilatkozta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miután korábban Bayer Zsolt a romákat állatokhoz hasonlította a Magyar Hírlapban. Most mondhatnánk, hogy ezen kicsiny lapban megjelenő írásnak nyilvánvaló undort kiváltó sorai tulajdonképpen lényegtelen dolog, de egyrészt a Magyar Hírlap ma kormánylap, másrészt Bayer Zsolt Fidesz-tag, az 5-ös számú tagkönyv büszke birtokosa, harmadrészt tudjuk, hogy milyen országban akarunk élni – olyanban, ami nem a gyűlöletre épít.

Bayer Zsolt az, aki korábban panelprolizta a választókat; ő az, aki nem csak írásban, hanem szóban is – többek között az Echo Tv műsoraiban – folytatja a rasszista és antiszemita gyűlöletkeltést, ő az, aki Cohn-Bendit és Schiff András kapcsán azt írta: „sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben”. Egy két lábon járó Fidesz-hadtest, tele van indulattal, sértéssel, és a másként gondolkodók lenézésével. Aki nem Fideszes, azzal szemben neki nincs pardon. Lenyilazza, lekiabálja, uszít, hőbörög. Legalábbis próbálja. Nyilván tud késsel és villával enni, tud viselkedni, ha a helyzet úgy hozza, hiszen amikor a Békemeneten, az első sorban sétálgat, akkor biztosan tud úgy integetni, hogy esetleg még egy trafikot vagy egy közbeszerzést is hozzávágnak.

„Olyan embernek nincs helye egy közösségben, aki emberek egy csoportját állatnak tartja” – mondotta tehát Navracsics Tibor. Szűcs Lajosnak viszont így is jó Bayer, aki immáron rasszizmusáról Európa-szerte híres. Szűcs Lajos ma vendégül látja Vecsésen. Figyelem, ez a látogatás a nyugalom megzavarására alkalmas jeleneteket fog tartalmazni. Más kérdés, hogy a Navracsics "jó Fideszes" módjára később kicsit visszakozott: „Ismerem Bayer Zsoltot, és nem tételezem fel róla, hogy a szombati cikkben leírtakat komolyan gondolta volna.” Viszont akkor jogosan kérdezi egy blog: „Akkor minek írta le? Vagy csak véletlenül gépelte le és küldte el a Magyar Hírlapnak, ahol viccből hozták le a szerkesztők?”

Én nem akarom megérteni, hogy miért közösködik az ember egy Bayer Zsolttal. Hogy miért gondolja úgy, hogy a vecsési polgároknak szükségük van arra, hogy egy felhúzható, elvakult, gyűlöletet fröcsögő és politikára méltatlan ember jöjjön városukba. Vagy ez talán Szűcs Lajos részéről a szélsőséges szavazók magához édesgetése lenne – gesztus a rasszistáknak, gyűlölködés a szavazatszerzés érdekében?

Épül a Fidesz-Jobbik szellemi koalíció, Bayer Zsolt lenne a minta, a kultúra? Lehet, hogy a Fidesz-székházban igen, de a vecsésiek többségének biztosan nem. Köszönik, ők megvannak uszítók nélkül is.

bayer-orban1-d000185DCcf71bccc2e32.jpg

(kép forrása: 168ora.hu)

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalunkhoz és kövesd későbbi bejegyzéseinket is:

Címkék: szélsőség uszítás Vecsés Szűcs Lajos


Itt lehet kommentálni:

A bejegyzés trackback címe:

https://szaborebeka.blog.hu/api/trackback/id/tr165855768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása