rebeka_ff.jpg

kép: Járdány Bence

Szabó Rebeka vagyok, a Párbeszéd Magyarországért (PM) alapító tagja, országgyűlési képviselő, agrárpolitikus, biológus

Friss topikok

Turizmus Fidesz módra: nyaraljon önkormányzati pénzen!

2013.11.12. 08:05 Szabó Rebeka

„A buszos körutazás résztvevői jártak Firenzében, Rómában, a Vatikánban, Assisiben és Nápolyban, de azt is megtapasztalták, hogyan működik az olasz egészségügy, és milyen a közbiztonság nyugaton.”  - olvashatjuk az Index hírében, amely arról tudósít, hogy Nyírlugos város képviselő-testületének 2,4 millió forintba került az egyhetes olaszországi vakációja. Ugye, senki nem gondolja komolyan, hogy egy buszos körutazás alkalmával bármiféle tapasztalatra, benyomásra tehetünk szert az olasz egészségügy működését illetően?

A hír arról is szól, hogy a polgármester szerint a képviselő-testület tagjai nem kapnak fizetést. Ismerős gyakorlat ez itthon, nem egy település alkalmazza ezt, bár olyat is hallani, hogy egyes esetekben más módon, egyéb juttatások címén veszik fel a pénzt. Az mindenesetre biztos, hogy ennek ára nem a kirándultatás vagy a külföldön nyaralás kell hogy legyen. Egy dolog lemondani a díjról, és egy másik dolog úgy „felvenni” azt, hogy szép fotók készüljenek Olaszországban – pláne a mai Magyarország helyzetét tekintve. Hiába mondja azt a  polgármester, hogy „Széchenyi István is világlátásra buzdította honfitársait”, szerintem olyat nem írt Széchenyi, hogy mindezt az önkormányzat pénzen tegye az ember. Azt sem nagyon értem, ahhoz hogy a képviselők az olasz egészségügy gyakorlatát megtapasztalják, miért volt szüksége mindenkinek elvinni a házastársát is – biztosan őket is érdekli –, továbbá idegenvezetőt.

Akkor lennék a legnyugodtabb, ha a korábban a  több mint egymilliárdos adósságot felhalmozó település vezetője bemutatná, hogy Firenzében, Rómában, Vatikánban vagy Assisiben milyen olyan új modelleket tapasztaltak, amelyeket Nyírlugos városában is tudnak majd alkalmazni. Prezentációját szívesen veszem, ötleteit minden adófizető szívesen látja. Előre is köszönjük.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalunkhoz és kövesd későbbi bejegyzéseinket is:


Itt lehet kommentálni:

A bejegyzés trackback címe:

https://szaborebeka.blog.hu/api/trackback/id/tr15628679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása