rebeka_ff.jpg

kép: Járdány Bence

Szabó Rebeka vagyok, a Párbeszéd Magyarországért (PM) alapító tagja, országgyűlési képviselő, agrárpolitikus, biológus

Friss topikok

Pócs János adventi "ajándéka" – szégyellheti magát!

2013.12.08. 20:17 Szabó Rebeka

„Az önkormányzati lakás tartozásod a mai nappal bezárólag 553.800 Ft” – kezdi Pócs János, fideszes országgyűlési képviselő és polgármester Facebook-kommentjét, amelyben a hírek szerint „egy igen nehéz helyzetben lévő családanyát hurcolt meg a polgármester, aki fizetne, ha tudna, de nincs miből.” Mikor olvastam a szociális érzékenységből újabb elégtelent begyűjtő, fideszes Pócs János levelét, egészen elképedtem.

Fogja ez a jó ember, fogja ez a választók képviseletére felesküdött, városa polgárainak boldogulását papíron előremozdító polgármester a billentyűzetet, és kiírja a falára azt, amit egy felelős vezető (ember) soha életében nem tehetne meg. Kitesz egy embert annak, hogy lövöldözzenek rá, hogy szegénysége céltábla legyen, hogy az érintett helyzete miatt ne segítő kezet kapjon, hanem szégyenkeznie kelljen, lesütnie szemét. Így csak az tudja nyilvánosan megalázni polgártársát, akiben nagyítóval se nagyon látni az együttérzés jeleit.

A hölgy válasza magáért beszél: „Kedves Jani! Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha végre az utolsó forintig ki tudnék fizetni mindent. A mai napom arra ment rá, és kicsit az idegeim is, hogy ne kössék ki a villanyomat, és a gázomat. Örülj neki, hogy olyan szerencsés vagy, hogy téged nem fenyegetnek nap mint nap ilyen gondok, hogy mit fogsz enni, vagy miből veszel bérletet, vagy hogy a gyereked diákhiteléből kényszerülsz fizetni a legégetőbb elmaradásokat, persze, már azt, amire ebből telik... … Lehet az a bűnöm, hogy nem beszéltem le a gyerekeimet az egyetemi tanulmányokról... Küldtem volna őket inkább dolgozni egy érettségivel, mert hogy anyátok egyedül 80ezres Electroluxos fizetéséből ezt nem bírja majd...Ezt kellett volna? Ne haragudj, én inkább küszködök... Ha a jó sors megsegít, talán egyszer csak rendbe teszem az anyagi dolgaimat. Mert sajnos azon kívül is van bőven, amit ide kiposztoltál.”

Pócs János szégyellheti magát! Méltatlan arra, hogy betölthesse tisztségeit.  Megszólalása egy kultúra lenyomata, pontosabban kultúranélküliségé, a vállalhatatlanság és az emberség hiányának a jele, ami a Fideszre és egész kormányzásukra annyira jellemző. De mindebből már csak néhány hónap van hátra.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalunkhoz és kövesd későbbi bejegyzéseinket is:

Címkék: szolidaritás Pócs János szegényellenes


Itt lehet kommentálni:

A bejegyzés trackback címe:

https://szaborebeka.blog.hu/api/trackback/id/tr435682082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása