rebeka_ff.jpg

kép: Járdány Bence

Szabó Rebeka vagyok, a Párbeszéd Magyarországért (PM) alapító tagja, országgyűlési képviselő, agrárpolitikus, biológus

Friss topikok

Válaszd az igazit - válaszd Rebekát!

2014.04.03. 19:09 Szabó Rebeka

Szabó Tímea, a PM társelnökének vendégbejegyzése

Pártunk, politikai otthonunk a Párbeszéd Magyarországért berkein belül van egy visszatérő történet, mely összeköt engem Rebekával. Szimpatizánsi megkeresésekben, parlamenti levelekben vagy éppen lakossági fórumokon gyakran megdicsérnek, megszorítják a kezem, és elmondják, hogy mennyire örülnek, hogy ilyen harcosan védem a gazdák érdekeit, hogy ilyen karakánul kiálltam a földrablások ügyében a fideszes oligarchákkal szemben. Természetesen a dicséretet mindig átadom annak, akinek ez valóban jár, a "másik Szabó lánynak", aki néha hasonló beszélgetésekről számol be. 

 Bár még a hajszínünk is különböző :), valami rejtett hasonlóság mégis lehet a politika macsó kultúrájába hozzám hasonlóan a 2010-es választásokkal bekerülő Rebekával. Egyikünk sem tudja elviselni az igazságtalanságokat, a gyengék, elesettek elnyomását, a közpénzek olyan megdézsmálásait, mint amit Szűcs Lajoshoz hasonló vidéki fideszes kiskirályok a trafikmaffiával és a földrablással véghezvittek. 

 A hasonlóság néha még a kormánypárti médiát is összezavarja, akik rendszeresen felcserélik a titulusainkat. Pedig ha máshonnan nem, a csaló földpályázatok egyik főmérnökétől, Budai Gyula államtitkártól tudhatnák, hogy milyen az igazi Rebeka:

"Budai Gyula reagál Schiffer felszólalására, aki meglepő módon Szabó Rebeka dicséretével kezdi. Szerinte Schifferék csak gyenge utánzatai annak a harciasságnak, amit a korábbi frakciótársuk folytatott."

vakkomondor dij utan.jpg

Hogy ezt pont Budai Gyula mondta, na ezt még mi sem állhattuk meg nevetés nélkül...

Pedig nem is olyan meglepő, hogy ezt mondta: amikor Rebeka, bátran szembeszállva a fideszes maffiával, a Simicska-birodalom gépezetével, bírósági győzelmeivel napfényre hozza a földrabláshoz kapcsolódó pályázatokat, azt még ellenfelei is elismerik: nem lehet eltántorítani az emberek képviseletétől. Ezért is tette ki a Fidesz a Mezőgazdasági bizottságból...

De persze nemcsak Budai Gyula aranyköpésein szoktunk együtt nevetni. Amikor Rebekát megismertem, még „civilek” voltunk, és mindketten azon dolgoztunk a saját szakmánkban, hogyan tehetnénk Magyarországot egy szabadabb, igazságosabb és biztonságosabb országgá. Azóta a közösen alapított pártban folytatjuk ugyanezt, és a sok küzdelem mellett nagyon sok vidám percet is átéltünk. Mert Rebeka igazi csapatjátékos, aki elszántsága és elvhűsége mellett derűs és empatikus munkatárs is - a vecsési körzet lakói keresve sem találhatnának jobb képviselőt.

Ilyen az igazi Rebeka, és ilyen lesz a következő Országgyűlésben is, ahol ha a vecsési, gyáli, maglódi, péceli, ecseri, felsőpakonyi, üllői és gyömrői állampolgárok is úgy akarják, tovább folytathatja az elmúlt négy év határozott, erős szakmai alapokon nyugvó és empatikus munkáját!

Márpedig ki az, aki ne akarná, hogy az Országgyűlés egyik legelszántabb, legkitartóbb és legokosabb női politikusa folytassa?! Ebben most még segíthettek is neki: aktivistának, kampánystáb-tagnak itt lehet jelentkezni: http://tinyurl.hu/MnLi/

Mert az utolsó pár napban minden kis lépés számít. Mindenki, aki változást szeretne, beszélgessen a barátaival a szomszédaival, győzze meg őket, hogy érdemes szavazni, hogy le lehet váltani Orbán maffiakormányát. 

Szavazzatok Rebekára! Szavazzatok a kormányváltásra! Szavazzatok az igazságos Magyarországra!

 Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalunkhoz és kövesd későbbi bejegyzéseinket is:


Itt lehet kommentálni:

A bejegyzés trackback címe:

https://szaborebeka.blog.hu/api/trackback/id/tr975901978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása