rebeka_ff.jpg

kép: Járdány Bence

Szabó Rebeka vagyok, a Párbeszéd Magyarországért (PM) alapító tagja, országgyűlési képviselő, agrárpolitikus, biológus

Friss topikok

Visszaeső vagyok – munka a kövéri igazságszolgáltatás árnyékában

2013.12.16. 16:08 Szabó Rebeka

Nem is vártam mást, csak azt, ami történt. A múlt heti parlamenti akciónk miatt (amely a Fidesz NAV-ügyben folytatott lapítására vonatkozik) Kövér László vezetésével és vezényletével megszavazta az Országgyűlés gyáva, és a lelkiismeret tükrébe még véletlenül sem néző fideszes többsége az újabb pénzbüntetésemet. Ez már növelt összeg, a lehető legnagyobb, lévén visszaeső vagyok. Visszaeső vagyok, hiszen több alkalommal tiltakoztam PM-s képviselőtársaimmal együtt az országot behálózó fideszes árnyékgazdaság ellen, amely egyre leplezetlenebbül lép ki az árnyékból a fénybe. A 2013-as év fidesz közeli barátok, haverok, ismerősök, rokonok, korábban láthatatlan kampányszámlákra befizető vállalkozók, bármire vállalkozók éve volt. Elégedetten dőlhetnek hátra, küldetésük teljesítve.

Míg ők szorgosan gyűjtögetnek, addig mi a folyamatosan szűkített ellenzéki jogkörök ellenére sem hagytuk azt, hogy az állampolgárok elől elzáruljanak az információ és a tájékoztatás csatornái. Bár gőzerővel megy előre a fideszes propaganda gépezet, folyik az állampolgárok „tudatformálása”, programszintű (politikai) oktatása, de mindenki biztos lehet abban, hogy amíg képviselőtársaimmal ott ülünk a Házban, addig a csalások elsunnyogására, a haveri üzletelésre, a fideszes adok-veszekre mindig fel fogjuk hívni a figyelmet. Ilyen helyzetben visszaesőnek lenni nem szégyen, hanem annak a jele, hogy végezzünk a munkánkat. Visszaesőnek lenni a kövéri „igazságszolgáltatásban” tulajdonképpen elismerés.

Egy normális ország valóban méltóságteljes parlamentjében persze nem én lennék visszaeső, nem én kapnék büntetést. Hanem azok a képviselők, akik folyamatosan bojkottálják a kormányközeli csalások kivizsgálását, akik kétharmadukkal visszaélve megtárgyalni sem engedik a számukra kellemetlen javaslatokat, akik csuklóból söpörnek le minden korrupcióellenes indítványt, akik női mivoltukban próbálják megalázni képviselőtársukat, akik szerint nőverőknek helyük van az országgyűlésben, akik huligánokat küldenek székházuk „megvédése” ürügyén a jövőjük elvétele ellen tiltakozó fiatalokra, és még sorolhatnám. Ha az ilyen honatyák és honanyák a mérce, akkor szívesen leszek visszaeső, nem is tudok más lenni. A felborult értékrend helyreállítása végett tettem parlamenti esküt, ezért döntöttem amellett, hogy egyéni választókörzetben is indulok 2014-ben. Mert egyre többen látják, hogy hazánk nem tudna elviselni még egy Orbán kormányt.

A szólásszabadságunkat pedig hiába próbálja korlátozni Kövér pedellus úr: addig is, amíg a strasbourgi Emberi Jogi Bíróság ítéletet hoz, mi  továbbra is minden eszközzel fel fogjuk hívni a választópolgárok figyelmét arra, mi zajlik valójában az országgyűlésben, mi zajlik a színfalak mögött. A hisztérikus reakció, a büntetés azt is jelenti, a fideszes képviselők is pontosan tudják: lopnak, csalnak, hazudnak. De már nem sokáig.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalunkhoz és kövesd későbbi bejegyzéseinket is:

Címkék: visszaeső pénzbüntetés Fidesz Kövér László


Itt lehet kommentálni:

A bejegyzés trackback címe:

https://szaborebeka.blog.hu/api/trackback/id/tr155695254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása