rebeka_ff.jpg

kép: Járdány Bence

Szabó Rebeka vagyok, a Párbeszéd Magyarországért (PM) alapító tagja, országgyűlési képviselő, agrárpolitikus, biológus

Friss topikok

De polgármester úr, ott voltam…

2013.08.30. 00:54 Szabó Rebeka

Úgy tűnik, valamit jól csinálhatunk az utóbbi hetekben folytatott országjárásunkkal. Legutóbb Scheiring Gábor nagykanizsai sajtótájékoztatója verte ki a biztosítékot a helyi fideszes polgármesternél (Cseresnyés Péter, volt parlamenti „padtársam”), aki barokkos körmondatokkal teli közleményben kérte ki magának, hogy Gábor a nyilvánosság elé tárta a Közgép helyi megbízásait. De a „helyét az életben most kereső tájékozatlan ember” (igen, így hivatkozott Cseresnyés Péter Gáborra :) ) után én sem maradtam ki a jóból. Mai, Szabó Zsolttal tartott bicskei sajtótájékoztatóm után a fideszes polgármester, az állítása szerint szolgálatához „személyes, puritán hozzáállású” Tessely Zoltán sértett hangú közleményben dorgált meg, hogy szégyelljem magam, mert a fővárosból üzengetek a helyieknek.

De hát polgármester úr, miért nem tetszett megnézni mondjuk a honlapunkat, azon is látszik, hogy ott állok a bicskei vasútállomáson! És ha már közlemény írt, igazán reagálhatott volna arra a felvetésemre is, hogy miért költözött ki a maga vezette városból egy közeli településre – de sajnos erről egy szót sem szólt. Azt meg csak a tényekhez való makacs ragaszkodásom íratja velem, hogy bár az előző ciklusban szocialista volt a polgármester, a képviselő-testület fideszes többségű volt, vagyis ha bármit is megszavaztak, az nem varrható kizárólag a „gaz baloldal” nyakába (hogy a liberálisok hogy kerülnek ide, annak magyarázatára nem vállalkozom).

Tessely Zoltán (akit honlapja szerint Mészáros Lőrinc is támogat) egyébként nem először sértődik meg ránk, legutóbb Karácsony Gergő ártatlan, az épülő felcsúti gigastadionnal való összehasonlításban a bicskei futballpályát átlagosnak nevező állítására adott ki felháborodott hangvételű közleményt. Hm. Talán a fideszes városatyák nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy valaki a nyilvánosság előtt kritizálni meri a tevékenységüket? Akkor jobb, ha felkészülnek a legrosszabbra.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalunkhoz és kövesd későbbi bejegyzéseinket is:

Címkék: Bicske Tessely Zoltán


Itt lehet kommentálni:

A bejegyzés trackback címe:

https://szaborebeka.blog.hu/api/trackback/id/tr565484240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása