rebeka_ff.jpg

kép: Járdány Bence

Szabó Rebeka vagyok, a Párbeszéd Magyarországért (PM) alapító tagja, országgyűlési képviselő, agrárpolitikus, biológus

Friss topikok

Gratulálunk Mészáros Lőrinc, Ön milliárdos

2013.11.06. 12:21 Szabó Rebeka

A Népszabadság „Top 150 Csúcsvagyon” összeállítása alapján újra bizonyítást nyert, hogy Felcsút fura-ura nem csak az asztal alatt kiosztott földbérleti pályázatok nagy mestere, hanem Orbán Viktorral való szoros, alcsútdobozi- és felcsúti vérszövetsége oly mértékben került honorálásra, hogy mire egyik reggel felkelt, máris a milliárdosok táborában találta magát.

Jó reggelt, szép ébredést, odacsaptak a fehérvári huszárok. Ha nem is a miniszterelnök által megénekelt kislány „meghágásnak”, de a milliárdok csapjai immáron nyitva vannak.

Mielőtt valakiben az előző bekezdés egy olyan irányt indítana el, hogy „nocsak, irigykedik a Szabó Rebeka”, egyrészt meg akarom őket nyugtatni, hogy életemben nem fogok arra törni, hogy állami megbízásokból duzzasszam fel egyébként sem létező vállalkozásaimat, ahogy az is erkölcsöm ellen való, hogy pályázat nélkül nyerjek el földeket gazdálkodók elől, és azt sem tervezem, hogy a trafikmaffia egyik végén majd testvérem csücsüljön. Az a világ, amelyért én dolgozom, amiben én hiszek, abban nem Mészáros Lőrincek álmodják magukat milliárdosra egy ország rémálmaként, és nem is egy olyan országért dolgozom, ahol olyan mértékben fonódik össze a politika, a klientúra és a gazdaság egy része, hogy korrupciókutató legyen a talpán, aki ki tudja bogozni a szálakat.

Dorosz Dávid PM-s képviselő írta nemrég a mercis, fideszes Papcsák kapcsán: „Csak a rend kedvéért: engem a legkevésbé az zavar, hogy 65 milliós osztalékot vett fel tavaly ügyvédi irodájából. Minden bizonnyal remek ügyvédekkel és munkatársakkal dolgoztat. Nyilván ők jobban megdolgoznak Papcsák osztalékáért, mint amennyire a Közgép meg szokott izzadni közbeszerzési pályázatokon. Aki dolgozik, tevékeny, annak telhet a luxusra. Kivétel, ha közötte van azoknak, akik vesztesei a Fidesz politikájának. Mert akkor benzinre is alig telik, nem hogy luxusra. Ők a többség: az egykulcsos adóval jól járó keveseken kívül mások nem nyernek az orbáni gazdaságpolitikán. Így keveseknek adatik meg az, ami Papcsáknak akad. Akinek meg lett volna esetleg évtizedek múltán, azt a magánnyugdíjvagyonnal együtt lenyúlták.”

No igen. Nem feltétlenül a 6,9 milliárdos vagyonnal lenne a gond, bár amikor a társadalom egyre inkább két részre szakad, amikor a szegénység és társadalmi kirekesztettség rohamosan nő az országban (mint azt a TÁRKI elkeserítő adatokat mutató felméréséből is láthatjuk), akkor ez is súlyos kérdéseket vet fel. Azzal viszont biztosan komoly gond van, ha egyes cégeknek ömlik az állami közbeszerzés, miközben más, nem narancsba öltözött vállalkozók folyamatosan veszítenek, velük családjaik és az ország. Azzal is, ha helyi gazdálkodók helyett új földesurak harácsolják össze az állami földeket, ha Felcsútra kisvasúttal tolják a pénzt, stadion épül pár száz embernek, miközben Mészáros 800 millió forint osztalékot vett ki egyik cégéből, ami ötször annyi, mint az összes alkalmazottjának teljes fizetése. Ahogyan Scheiring Gábor is írta: „az Orbán-kormány a szegények kormánya: amióta hatalmon vannak, egyre több a szegény”, és ezért az egykulcsos adó, a rossz gazdaságpolitika, a kirekesztő társadalompolitika mellett az is felelős, hogy a fideszes haverok az adófizetők pénzéből, mások kisemmizésén keresztül halmoznak fel hatalmas vagyonokat.

Egy-két szó még a milliárdosok listájáról: hiányzik róla Simicska Lajos, ami meglepő, talán a Közgép-polip cégbirodalma nehezen lekövethető. Rajta van viszont a Continental dohánykereskedelmi cég tulajdonosa, ő ugye a trafikkoncessziók kapcsán harapott nagyot. Rejtőzködni próbálnak, mi viszont szeretnénk ezt megnehezíteni, kiemelt vagyonvizsgálat alá vennénk a trafik, föld és egyéb állami üzletből meggazdagodott, 100 millió forintot meghaladó vagyonú személyeket mindent megteszünk az igazságért.

Amíg Orbán dúlja az országot, addig Mészáros őrzi milliárdjait, őrzi közös vagyonukat, Mészáros milliárdjaiban ugyanis Orbán is vastagon benne van. Mészáros nem csak milliárdok őrzője, hanem nagy titkok tudója, Orbán Viktor páncélszekrényének kulcsa az ő kezében van. (Fotó: 444.hu)

meszarosesorban.jpg

Remélem, miközben Mészáros Lőrinc a vagyon adta magabiztossággal sétálgat Felcsút környékén, végigkíséri őt azoknak a tekintete, akiket időközben tönkretett (mint a Mészáros Lőrinc által legelőiről kizárt, és így a tönk szélére sodort alcsúti juhász). No és hogy egy pillanatra sem felejti el, hogy a kormányváltás a föld- és trafikpályázatok átvilágításával, a fideszes oligarchák rendszerének felszámolásával indul. Mi ezért dolgozunk.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalunkhoz és kövesd későbbi bejegyzéseinket is:

Címkék: milliárdos egykulcsos adó Orbán Viktor Felcsút Mészáros Lőrinc


Itt lehet kommentálni:

A bejegyzés trackback címe:

https://szaborebeka.blog.hu/api/trackback/id/tr335617924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása